Ustanova kulture gradske opštine Stari grad, Kapetan Mišina 6a Beograd / Cultural Center of the municipality of Stari grad “UK Parobrod”, Belgrade
Radno vreme / Working hours: Radnim danima i Subotom / Weekdays and Saturday : 09-22h, Nedeljom / Sunday: zatvoreno / close. Info: +381 11 4142163

 

 

Promocija knjige “Ministarstvo vremena” Milana Doga

Povodom prvog izdanja knjige ilustracija „Ministarstvo vremena“, sa radovima autora poznatog pod imenom Milan Dog, pokret „Novi Optimizam“ i BUNKER kreativna radionica organizuju promociju knjige u ponedeljak, 9. marta od 20h u UK Stari grad.

Pored Lečića i Gvera, prisutnima će se obratiti i novinari Vojislav Žanetić i Slobodan Georgijev, dizajner Vladan Joler i strip crtač Igor Kordej.

Milan Dog se pojavio na Facebook-u kao uskok ili Tomas Pinčon ilegalnog strip univerzuma, jazzirajući fotostrip sa trash medijskim terorom. Ironizirajući taj isti, medijski teror a dakako i povremeno upuštajući se i u autofikciju, Milan Dog je za kratko vreme stekao velik broj poklonika koji svakodnevno prate i isčekuju njegov grafički esej. Tehnički pojednostavljen, pretvaranje fotografije u crno-beli strip, autor je dodatnim intervencijama, oblačićima, tekstom, a pre svega selekcijom, gradio sopstveni rukopis. Brzina i tačnost kojom je reagovao i prepoznavao „utisak dana” postali su prepoznatljivi i ubedljiv alat, kojim se može korigovati sopstveni barometar besmisla, čak i kad se nešto „važno” propusti.